Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hogyan használhatják a síelők legjobban a mobiltelefonjukat, amikor képeket küldenek haza a barátaiknak, rokonaiknak? Melyik a legjobb megoldás: vegyünk egy helyi SIM kártyát, válasszuk a ha - Utazás magazin
részletek »

A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn

Utazás Magazinunkban egyaránt megtalálsz hazai és külföldi úti célokat, tippeket, tanácsokat. Elvezetünk a legszebb tájakra, legyen az belföldön vagy távolabb vidéken. Utazz velünk földön, vízen, levegőben virtuálisan: garantáljuk, hogy kedvet kapsz.
Utazás magazin
Itt vagy: Utazás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn
A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn
Hogyan használhatják a síelők legjobban a mobiltelefonjukat, amikor képeket küldenek haza a barátaiknak, rokonaiknak? Melyik a legjobb megoldás: vegyünk egy helyi SIM kártyát, válasszuk a hazai szolgáltatónkat, vagy használjunk egy nemzetközi SIM kártyát?
A következő hetekben a síelők a világ minden táján elözönlik a síparadicsomokat és a havas lejtőket. Érthető módon a legtöbben szeretnék megosztani örömüket és élményeiket az otthon maradt barátaikkal is. Szeretnének a közösségi oldalakhoz ugyanúgy hozzáférni a mobiltelefonjukról, miután meghódították a hegyeket, és szeretnének képeket küldeni magukról a vakító hóban és veszélyes lejtőkön.

Az köztudott, hogy a mobil roaming díjak határa csak a csillagos ég. Időről időre horror történetek jelennek meg arról, hogy gyanútlan családok több ezer dolláros költséget halmoznak fel roaming díjakon, miközben mindössze csak képeket küldtek a vakációjukról, vagy ne adj Isten, használták a Skype, Whatsapp vagy Viber szolgáltatásokat.

Néhány síelő úgy dönt, hogy a legjobb megoldás, ha egy helyi szolgáltatót használ, és lemond az otthoni szolgáltatója drága roaming díjairól. Mások azt gondolják, hogy a hazai mobiltelefon társaság roaming szolgáltatásának használata ideálisabb.
Hirdetés

De lehet-e egy nemzetközi SIM kártya ezeknél is jobb megoldás?

Nézzünk egy példát, ha mondjuk az Amerikai Egyesült Államok-beli Lake Tahoe-nál síelünk idén.
Egy helyi SIM kártya esetén a síelőnek $60-ba kerül a kártya, és további $20-ba kerül az adatforgalom. A SIM kártya tartalmaz 2 GB adatforgalmat. Ha két hétre megy síelni a felhasználó, akkor ez már összesen $80. Meredek.

Ha egy magyar szolgáltatót választunk ehelyett, akkor a roaming díjak már 100 MB adatforgalom mellett is meghaladják a 700 000 forintot! Ez még meredekebb.

Ugyanakkor, ha a síelő a CitySIM-et választja, akkor nem kell mást tennie, csak feltölteni a kártyáját indulás előtt, és így a képek elküldésénél mindössze 210 forint a díj megabájtonként. Ennyi. Ha mondjuk két hétig minden nap 10-10 képet osztunk meg, akkor az még mindig kevesebb, mint 3000 forint lesz összesen.

Így a problémát megoldottuk. Egy vakációzó számára a helyi szolgáltató körülbelül hatszor többe kerül, mint a CitySIM, míg a hazai szolgáltatók díjait már nem is említem.

A nemzetközi roaming valós díjai sokszor nem láthatóak előre a felhasználók számára, épp ezért a CitySIM mellőz mindenféle rejtett költséget, és csakis a legjobb árakat biztosítja a felhasználók számára. A helyi mobilszolgáltatókkal való hosszútávú nemzetközi megállapodásoknak köszönhetően, a CitySIM már több mint 197 országban biztosít kedvező roaming díjakat az utazók számára.

Még nem késő beszerezni a CitySIM kártyádat. Látogasd meg a citysim.net oldalt, és jelentkezz be, vagy keresd viszonteladó partnereinket. Miután megkaptad a SIM kártyát, csak helyezd be egy kártyafüggetlen telefonba, és kövesd az utasításokat. Így máris indulhat a gondtalan utazás.
Síelés Síelés
A CitySIM a legköltséghatékonyabb módja, hogy képeket külj a telefonodról
Gondtalan síelés Gondtalan síelés
A CitySIMmel nem kell aggódnod a roaming díjak miatt
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - roaming, síelés, külföld
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-01-29 09:03:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü