Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A thaiföldi kormány szerdától Bangkok területére és egyes környező tartományokra 60 napos szükségállapotot hirdetett ki, ezért a Külügyminisztérium fokozott elővigyázatosságot kér az ide utazó - Utazás magazin
részletek »

Szükségállapotot vezettek be Bangkokban - Thaiföld most nem jó úticélnak bizonyul

Utazás Magazinunkban egyaránt megtalálsz hazai és külföldi úti célokat, tippeket, tanácsokat. Elvezetünk a legszebb tájakra, legyen az belföldön vagy távolabb vidéken. Utazz velünk földön, vízen, levegőben virtuálisan: garantáljuk, hogy kedvet kapsz.
Utazás magazin
Itt vagy: Utazás magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szükségállapotot vezettek be Bangkokban - Thaiföld most nem jó úticélnak bizonyul
Szükségállapotot vezettek be Bangkokban - Thaiföld most nem jó úticélnak bizonyul
A thaiföldi kormány szerdától Bangkok területére és egyes környező tartományokra 60 napos szükségállapotot hirdetett ki, ezért a Külügyminisztérium fokozott elővigyázatosságot kér az ide utazó magyaroktól.
A konzuli szolgálat honlapján szerdán közzétett figyelmeztetés szerint a szükségállapot bevezetését és a közigazgatást szabályozó rendelet lehetőséget ad a kormánynak, hogy kijárási tilalmat vezessen be, korlátozza a gyülekezési jogot, valamint a szabad információáramlás és a szabad mozgás jogát, továbbá igénybe veheti a hadsereget rendfenntartó feladatokra. A bejelentés azonban nem terjedt ki arra, hogy az ügyvezető kormány e lehetőségek közül melyekkel kíván élni.

A konzuli szolgálat a helyzetet figyelemmel kíséri, az ideutazást és tartózkodást érintő további részletekről folyamatos tájékoztatást ad.

Felhívták ugyanakkor a Thaiföldön tartózkodó, valamint ideutazni szándékozó magyar állampolgárok figyelmét, hogy továbbra is tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot és feltétlenül kerüljék a politikai színezetű tömegmegmozdulásokat. Amennyiben akaratlanul egy politikai demonstráció közelébe kerülnek, a lehető leggyorsabban hagyják el a helyszínt. Különösen legyenek óvatosak az éjszakai programok alkalmával.
Hirdetés

Azt is javasolták minden az országba látogató vagy már ott tartózkodó magyarnak, hogy a konzuli szolgálat honlapján regisztráljanak a konzuli védelemhez.

A nagykövetség 24 órában elérhető, vészhelyzetben hívható ügyeleti száma külföldi hívószámról +66-81-875-4610, thaiföldi hívószámról pedig 081-875-4610.

A bangkoki kormány hatvan napig tartó rendkívüli állapotot hirdetett kedden a thaiföldi fővárosban és a környező tartományokban. A hatóságoknak joguk van a gyülekezések betiltására, a kijárási tilalom elrendelésére, valamint a helyi sajtóban megjelenő jelentések cenzúrázására. A kormány ugyanakkor közölte, nem nyúl ezekhez az eszközökhöz, hogy visszaszorítsa az ellenzéki tüntetéseket. Bangkok utcáin továbbra is vannak ellenzéki megmozdulások. - MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bangkok, thaiföld, szükségállapot, úticél
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-01-22 13:37:05
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü