Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Utazási tudnivalók képes leírás - Utazás.tlap.hu
részletek »

Utazási tudnivalók - Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utazas.tlap.hu » Utazási tudnivalók
Keresés
Találatok száma - 29 db
 Autópálya matrica online

Autópálya matrica online

Látogasson el e-Autópályamatrica oldalunkra és vásárolja meg heti (10 napos), havi, éves országos vagy megyei matricáját gyorsan és egyszerűen bármely járműkategóriára (D1, D2, U, B2, D1M)! A szabályozás értelmében az útdíjköteles szakaszokra csak olyan autóval szabad behajtani, amely érvényes matricával rendelkezik. Sajnos, ha nem tervez előre, bizony komoly büntetésre is számíthat! Az autópálya matricák típusai, illetve a gépjárművek kategória besorolásai is változtak, ezért különösen fontos, hogy Ön a megfelelő matricát válassza utazása előtt!

7 idegennyelven elérhető turisztikai oldal

7 idegennyelven elérhető turisztikai oldal

Egy az országban egyedülálló, 7 idegennyelven elérhető turisztikai oldal, melynek fő célja, hogy online webkamerák által átfogó képet mutasson országunkról, mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára. Összegyűjtöttük, és folyamatosan gyűjtjük az országban található turisztikai szempontból érdekes kamerákat, s ezeket az általunk telepített webkamerákkal bővítjük. Az egyes kameraképek mellet turista információkat osztunk meg látogatóinkkal, s lehetőség van éttermek, szálláshelyek, rendezvények, programok megjelölésére is. Bízunk abban, hogy webkameráinkkal és szüntelenül bővülő információinkkal egyre több látogatót szerzünk a magyar településeknek. Nyár közepén cégünk elindított egy Magyarországon egyedülálló turisztikai honlapot. Célunk a magyar úticélok bemutatása, népszerűsítése. Ennek érdekében turisztikai webkamerákat telepítünk országszerte, ingyenes üzemeltetéssel, karbantartással, azonnali hibaelhárítással. 7 idegennyelven elérhető weboldalunkon turista információkat osztunk meg látogatóinkkal. Feltüntetjük az egyes városok nevezetességeit, programjait, rendezvényeit.

Ausztrália

Ausztrália

Egy olyan weboldal, ahol rengeteg információt megtudhatunk az ország nevezetességeiről, látnivalóiról, kultúrájáról. A honlapon több opció is válaszható, mint pl.: az ország történelme, látnivalói, galéria, térkép, stb., vagyis több témakörön belül is keresgélhetünk. Itt biztosan hasznos információkat talál az országról!

Utazás magazin hírek
A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn
A mobilár is lecsúszhat a téli lejtőn Hogyan használhatják a síelők legjobban a mobiltelefonjukat, amikor képeket küldenek haza a barátaiknak, rokonaiknak? Melyik a legjobb megoldás: vegyünk egy helyi SIM kártyát, válasszuk a hazai szolgáltatónkat, vagy használjunk egy nemzetközi SIM kártyát? A következő hetekben a síelők a világ minden táján elözönlik a síparadicsomokat és a havas lejtőket. Érthető...
Szükségállapotot vezettek be Bangkokban - Thaiföld most nem jó úticélnak bizonyul
Szükségállapotot vezettek be Bangkokban... A thaiföldi kormány szerdától Bangkok területére és egyes környező...
Az európai nagyvárosok közül Budapest a befutó uticél: a magyar főváros a legolcsóbb
Az európai nagyvárosok közül Budapest... Rövid időre meglátogatna egy európai nagyvárost, és közben nem szeretne...
Ausztria

Ausztria

Olyan weboldal, ahol rengeteg információt kaphatunk nyugati szomszédunkról, Ausztriáról. A honlapon a következő opciókba szedve keresgélhetünk az általunk szükséges adatok után: Általános információk, Tartományok, Városok, Nemzeti Parkok, Sípályák, Élménybeszámolók és Fórum. Amennyiben Ön egy ausztriai utazást, netán síelést tervez, akkor feltétlen nézzen körül az oldalon!

Ausztria kalauz

Ausztria kalauz

Online útikalauz az osztrák Alpok legimpozánsabb tájainak katalógusa, sok-sok fotóval és videóval. A legnépszerűbb ausztriai üdülési kártyák bemutatója, melyekkel százezrekkel rövidítheti le a nyaralási számla vég összegét. Könnyű és próbára tévő túrák az Alpok hegyei között, pihentető és felfrissítő séták idilli tájakon, üde zöld, gondozott havasi rétekkel.

Belfast

Belfast

Belfast (vagy írül Béal Feirste) az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa. Az ír Béal Feirste elnevezés jelentése: a Farset torkolata. A város ma a Lagan folyó torkolatánál fekszik (a Farset a föld alá került), a Belfast Lough nevű öbölben. Belfast lakossága 289 000 fő.

CitySIM - olcsó roaming világszerte

CitySIM - olcsó roaming világszerte

Kedvező roaming díjak a világ 197 országában. Hanghívás, sms, mms, internet. Szívesen megosztanád barátaiddal, rokonaiddal az élményeidet külföldön is? Szeretnél képeket feltölteni a Facebookra, vagy keresgélni a neten, a térképeken, esetleg megnéznéd az e-mailjeidet? Ezentúl nem kell félned a borsos számlától, válts CitySIM-re! Bárhol jársz, egyetlen SIM kártya biztosítja Neked a legkedvezőbb roaming díjakat, a folyamatos elérhetőséget, a kitűnő hangminőséget. Nincs havidíj, nincsenek kötelezettségek, nincsenek rejtett költségek! Csak használd és spórolj.

Erdélyi turisztikai információk

Erdélyi turisztikai információk

Szeretne többet tudni Erdélyről, mielőtt odautazna? Ha szeretné megismerni Erdély csodálatos tájait, különböző régióit, turista útvonalait, vagy általános információhoz szeretne jutni a helyi szokásokról, ünnepekről, közlekedésről, nagyobb településeiről, esetleg szállást keres Erdélyben, látogasson el oldalunkra! Erdély látnivalói bátran felveszik a versenyt Nyugat-Európa felkapott üdülőhelyeivel. Ha kedve támad saját szemével meggyőződni Erdély látnivalóiról, ezen a honlapon megannyi gyakorlati ismeretet találhat az utazáshoz. Ezidáig közel 550 települést töltöttünk fel az oldalra, 6.000 kép kíséretében, sok leírással, de tovább szeretnénk bővíteni. Örömünkre szolgál, hogy Erdélyben szerzett, sokéves tapasztalatunkat megoszthatjuk Önökkel.

Európa autópályái

Európa autópályái

Az oldal Európa autópályáiról közöl hasznos tudnivalókat. Foglalkozik a megengedett sebesség határokkal, autó térképekkel, és az autóval utazók számára értékes információkkal segíti tájékozódást. Hasznos linkek segítségével, segít eligazodni az országokra vonatkozó autós információkkal kapcsolatban.

Hirdetés
Felel - Utazás fórum

Felel - Utazás fórum

Kérdezz, és a közösség válaszol! Kérdésed van? Írd meg, a közösség válaszol! Tudod a választ egy kérdésre? Oszd meg, hogy más is tudjon róla! Ez egy általános kérdés-válasz fórum, használata ingyenes bárki számára. Olyan témákban lehet kérdezni, mint Tudomány, Technológia, Kultúra, Stílus, Párkapcsolat, Gasztronómia, Utazás, Iskola, Karrier, Üzlet, Autó, Sport, Egészség, Mindenmás. A weboldal mobiltelefonra optimalizált változatot is tartalmaz. Az oldal célja, hogy igényes és színvonalas platformot nyújtson azok számára, akik valamilyen kérdésre keresik a választ, és ha a választ már megírták, akkor az mások számára is elérhető maradjon az interneten.

Görögország, Sarti információk

Görögország, Sarti információk

Egy Észak-Görögországban, a Chalkidiki-félszigeten található görög település, mely egykor halászfalu volt, de mára üdülőhellyé fejlődött. A falu neve Sarti. Oldalunk ezt a települést kívánja bemutatni képekkel és élménybeszámolókkal. S hogy a falu is fejlődött, oldalunk tartalma is kiterjedt teljes Görögországra...

Isztambul

Isztambul

Az oldal Isztambul földrajzát, történelmét és turisztikai látnivalóit mutatja be olvasóinak. Isztambul az egyetlen két kontinensen fekvő város, a turisták kedvelt látogatóhelye. Az földrajzi és történelmi érdekességeken kívül Isztambul turisták számára fontos tudnivalóit is összegyűjtöttük. Ezek találhatóak a Látnivalók, a Gasztronómia, az Ünnepek és kultúra, a Közlekedés, illetve a Térkép aloldalakon. A Galériában rengeteg kedvcsináló isztambuli fényképet is megtekinthetnek. Reméljük, hogy hasznos információkat találnak az oldalon.

Kanada

Kanada

Ez a weblap megpróbálja hozzásegíteni a leendő utazót ahhoz, hogy jobban megismerje ezt az országot, hova érdemes látogani, melyik részét célszerű felkeresni. Kanada minden tartományáról és nagyobb városáról megpróbálunk egy kis ismertetőt írni, ezen felül információt kívánunk nyújtani repülési, szállási, és autóbérlési lehetőségekről.

Koppenhága

Koppenhága

Információk és fényképek a Dán fővárosról, valamint az Öresundkörzet központjáról Koppenhága városáról. Épületek, parkok és az utcai képek által rávilágítva arra, hogy Koppenhága mennyire más település, mint egy átlagos város. Kerékpározás kapcsán ez a város lehet az etalon a világvárosok szemében, hisz sokszor még az autós közlekedésnél is hangsúlyosabb szerepet kap, például a zöldhullám kialakításánál.

London Anglia

London Anglia

A római megszállás 350 éve alatt hiába fojtották vérbe többször a kelta törzsek lázadásait, a rómaiaknak nem sikerült tartós békét teremteniük. A római kori erődök, falak, középületek, fürdők maradványai egykor népes városokról tanúskodnak, és a hosszú egyenes római utak még ma is hozzátaroznak a tájhoz, ám a római életforma soha sem tudott gyökeret verni Britanniában.

Nápoly Infó

Nápoly Infó

Nápoly (olaszul Napoli -> Nea Polisz, "új város") Dél-Olaszország legnagyobb városa. Nápoly lakossága kb. 1 millió fő, ezzel Róma és Milánó után a harmadik legnagyobb olasz város. A környező településekkel együtt lakossága 3,1 millió fő, ezzel szintén harmadik Olaszország legnagyobb városi agglomerációinak körében (Milánó és Róma után). Lakosai a nápolyiak (olaszul napoletani) vagy költői nyelven parthenopéiak.

New York

New York

New York állam leghíresebb települése a Big Apple (Nagy Alma) azaz New York City. Közel 800 km2-es területével és 20 milliós lakosságszámával az Egyesült Államok legnagyobb, a világ harmadik legnagyobb városa, ugyan nem az USA fővárosa, de sokan a világ fővárosának tartják. Számos nemzetközi szervezet központja található itt, mint például az ENSZ. A város 5 részre tagolódik, ezek Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens és Staten Island. A leghíresebb természetesen Manhattan, óriási felhőkarcolóival, gyönyörű múzeumaival, színházaival, és széles választékú üzleteivel. A szupervárosban való közlekedés taxival javasolt, de busszal, és metróval is egyaránt kedvező és biztonságos.

Tuti menü